Povedali o zápase (3)

kcepec napísal:

Slečny, nebudem vás o ničom presviedčať, len pridám niekoľko pohľadov a faktov, či to bude stačiť ako odpoveď už nechám na vás:
- bude to znieť ako klišé alebo alibizmus, ale žiaľ je to fakt – rozhodcov je málo. Skupina mužov v pruhovanom je kvantitatívne výrazne limitovaná a preto nie sme skutočne v stave riešiť ešte „premennú“ zákazu rozhodovania ligy, v ktorej rozhodca aj hráva. Počas víkendu, v prípade, že sa odohrá kompletné kolo vo všetkých siedmych ligách, je to spolu 42 zápasov a teda 84 rozhodcovských nominácií. Je to číslo, ktoré sa zložito organizačne zabezpečuje, vzhľadom na situáciu. Naviac v čase, keď ešte viacero rozhodcov sa angažuje aj v nižších futbalových ligách Oblastného futbalové zväzu. Po skončení jej jesennej časti sa možno situácia trošku uvoľní, ale momentálne nedokážeme nahradiť rozhodcu v lige, ktorú aj aktívne hráva.
- Nesúhlasím ani s formuláciou o „strete záujmov“. Ak som narýchlo dobre spočítal, tak organizujeme 20 celoročných líg vo florbale, futsale a hokejbale. Ani v jednom prípade sa tieto ligy nezaobídu bez rozhodcov, ktorí sú aj aktívnymi hráčmi. Napr. v hokejbale v žilinských mestských ligách sú iba dvaja rozhodcovia, ktorí zároveň aj nehrávajú. Zvyšok sa priamo zapája aj v pozícii hráčov a nie raz sa už stalo, že musel rozhodovať hráč zápas svojho tímu. Paradoxne to v hokejbale nikto nejako nerieši a berie sa to ako holý fakt. V podobnom formáte zrejme funguje väčšina mestských súťaží na Slovensku.
- K udeleným žltým kartám sa nedokážem vyjadriť, nakoľko som na stretnutí nebol. Avšak Pavel Papaj je všeobecne považovaný za to najlepšie čo v ligách máme. Uznávam však, že medzi rozhodcami môže byť rôzna úroveň citlivosti na udeľovanie ŽK.
- Súvislosť medzi udeľovaním ŽK a ekonomickým „prínosom“ úplne odmietam. Beriem toto spojenie ako podpichnutie. Ročný sumár poplatkov za prerokovanie disciplinárnych priestupkov (3 x ŽK, ČK, ... ) nepokryje ani náklady na jeden hrací víkend. Nie je tu suma ani zaujímavá a ani existenčná.
Takže, ak máte nejaké návrhy ako sa posunúť nielen v tejto záležitosti ale v čomkoľvek ďalšom čo zvýši úroveň ligy, tak sme s tým.
S pozdravom, Karol Čepec Žirafa CVČ, cepec@zirafa.sk, 0910 909 268

Pridané: 24.10.11 17:05.
lucka napísal:

Myslím, že by sa mal pán rozhodca Papaj zamyslieť nad tým, aby prestal pískať zápasy v lige, v ktorej aj hrá. Nechceme počuť výhovorky typu "máme málo rozhodcov", "nedá sa to zariadiť" a tak ďalej. Myslím, že ani on by nebol rád, keby nebol žiadnym funkcionárom v žirafe a hral by za tím a tam by mu pískal niekto, tak ako píska on teraz nám. Tie nezmyselné karty sa pískali už niekoľkokrát v minulej sezóne a v poslednom zápase karta za slovo "dobre" ? to kde už sme. Neviem či je tým niečo sledované, nejaká stratégia na vykartovanie hráčov...alebo len čisto ekonomické poňatie, čím viac Žk, tým viac do rozpočtu žirafy? Boli by sme radi a myslím, že hovorím za celú 3.ligu a aj za ostatné ligy, kde zápasy pískajú rozhodcovia hrajúci danú ligu, že by sa s tým malo niečo robiť! Dúfam, že nad tým vedenie žirafy začne uvažovať a čo najskôr aj konať!

Pridané: 22.10.11 18:51.
madlen napísal:

Presne, stret záujmov ...rozhodca a zároveň hráč ligy, ktorú aj píska?! ...Precedens...Potom to vyzerá tak ako v poslednom zápase Trojkári vs. LG pod taktovkou pána Papaja...

Pridané: 23.10.11 10:12.
Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.