Povedali o zápase (3)

peto16 napísal:

ospravedlnujem sa , tak je to zasa inak , uz to neplati , uz zasa plati to co platilo, uz sa moze hrat aj na superovej polovici pri hode od brany :-) ale nesmie sa s ňou vrátiť na vlastnú polovicu hracej plochy. Ak by sa brankár takto s loptou vrátil, rozhodca musí hru prerušiť za “dvojité hranie brankárom” a nariadiť nepriamy voľný kop pre súpera.

Pridané: 19.01.12 06:33.
kcepec napísal:

Takúto nakladačku asi Celtic nepamätá (nech ma pamätníci prípadne opravia). A to Bánová nastúpila iba s piatimi postavičkami na lavičke a s hráčom v bránke. Celtic síce vyhrával od 7.minúty ale potom už Bánová začala hrať a skóre sa rýchlo menilo v jej prospech. Prvý polčas patril, síce malému vzrastom, ale veľkému výkonom – Mirovi Kotrbancovi. Za 11minút stihol hetrik a poriadne „načal“ Celtic, s ktorým to nevyzeralo dobre. Ich herná „katastrofa“ v druhej časti zápasu ešte viac vygradovala. Góly dostávali ako na bežiacom pásme a to aj zo situácií, ktoré brankár Dorčík vždy v pohode riešil. Nič na tom nezmenil ani oddychový čas, ani hra bez brankára, obraz hry zostával rovnaký, márna bola všetka snaha Celticu. Bánová sa možno ani nestačila čudovať, ako ľahko si vytvárala príležitosti a gólom skončilo takmer všetko, do čoho hráči kopli. V nezáživnom zápase až neslušný výsledok na prvú ligu.

Pridané: 15.01.12 19:31.
peto16 napísal:

iba chalanom rozhodcom , aby nevznikali nejasnosti :-) Ako je to vlastne s prihrávkami brankárom?
v rámci novelizácie pravidiel pravdepodobne najzásadnejšej zmeny.

•vlastnému brankárovi už nie je možné druhý krát prihrať na jeho vlastnej polovici hracej plochy, pokiaľ sa lopty nedotkne súper, alebo s ňou súper nehrá (teda po novom už nestačí, že lopta prejde na súperovu polovicu hracej plochy).
•pri hode od brány (teda ak bola hra prerušená, lopta opustila HP za bránkovou čiarou mimo bránky a naposledy s ňou hralo súperove družstvo), brankár nemôže hrať s loptou po druhý krát ani na súperovej polovici hracej plochy pokiaľ sa lopty nedotkne súper. Brankár sa môže po hode od bránky dotknúť lopty znovu len vtedy, pokiaľ sa jej dotkol predtým súper. V tomto prípade teda nie je relevantné, či sa dotkne lopty na súperovej polovici hracej plochy, alebo na vlastnej, pokiaľ sa lopty nedotkol súper, musí rozhodca nariadiť nepriamy voľný kop za “dvojité hranie brankárom” z miesta, v ktorom brankár zahral s loptou.
Pokiaľ družstvo využíva tzv. “lietajúceho brankára”, je potrebné danom prípade odlišovať situácie
1. lopta je v hre a brankár na vlastnej polovici hracej plochy ju prihrá spoluhráčovi, vtedy môže hrať na súperovej polovici hracej plochy a ani sekundy sa mu na súperovej polovici hracej plochy nepočítajú, resp. keď bol zahrávaný kop z autu, či kop z rohu, aj vtedy môže brankár hrať na súperovej polovici bez toho, aby sa lopty musel dotknúť súper.
2. ak bola lopta v hre a brankár na vlastnej polovici hracej plochy ju prihral vlastnému spoluhráčovi, lopty sa síce môže dotknúť a hrať s ňou na súperovej polovici hracej plochy bez toho, aby sa jej dotkol súper, ale nesmie sa s ňou vrátiť na vlastnú polovicu hracej plochy. Ak by sa brankár takto s loptou vrátil, rozhodca musí hru prerušiť za “dvojité hranie brankárom” a nariadiť nepriamy voľný kop pre súpera.
3. ak brankár rozohrá hod od brány tak po vystriedaní sa „lietajúci brankár“ môže dotknúť lopty až potom, ako sa lopty dotkne súper. Nie je teda vôbec rozhodujúce, či sa lopty dotkne na súperovej alebo na vlastnej polovici HP.

Pridané: 16.01.12 09:37.
Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.